I Augusti har vi REA i webbshoppen! Begränsat antal! Fri frakt över 290kr annars 29kr i frakt

Personlig fotovägg - steg för steg

Med magnetisk upphängning från Wallie Design är det enkelt och roligt att skapa en egen personlig fotovägg. Helt utan ramar, spik eller hål i väggen. Köp våra magnetiska Upphängningskit i vår webshop

Fotovägg utan ramar resetema magnetisk upphängning på väggen
Låt dig inspireras kring hur du enkelt och smidigt kan skapa en egen personlig fotovägg med magnetisk upphängning! Här ser du en film som visar hur du enkelt kan få upp foto direkt på väggen - utan ramar, lätt som en plätt!


Blev du inspirerad? Köp våra magnetiska Upphängningskit i vår webshop eller titta vidare i vår steg-för-steg guide nedan. Här får du en massa tips kring hur du skapar din egen personliga fotovägg på väggen därhemma. Allt från att välja tema, färger och disposition samt lite tips kring fotoframkallning och uppsättning av fotoväggen. Du hittar också mallar för din fotovägg. Vilket gör det enkelt att komma igång.

Hur du skapar en personlig fotovägg utan ramar – steg för steg

Vår guide är uppdelad i sju delar, läs hela eller delar för inspiration och tips!

1. Välj tema, 2. Storlek på fotovägg 3. Välj upphängning 4. Framkalla bilder 5. Sätt upp fotona på ett kick inkl fotovägg mallar 6. Fotovägg som utvecklas över tid 7. Dags att flytta?

  1. Välj ett tema

Det är alltid bra att utgå ifrån ett tema när du ska skapa din personliga fotovägg. En unik fotovägg bygger ofta på något tema som ligger dig varmt om hjärtat. Det kan t.ex. vara fotovägg på din familj, fotovägg med resetema, fotovägg som ettårspresent eller kanske fotovägg bröllop som nedan?

 

Fotovägg bröllop upphängning utan ramar
  1. Storlek på fotovägg

Fundera över hur stort fotokollage du har tänkt dig. Vi brukar prata om tre storlekar på fotovägg:

Fotovägg Mini – passar mindre väggar och får plats i princip överallt!
Du behöver 4 st foton samt minst 1 Wallie Design upphängningskit.
Fotovägg Medium – Här har du möjlighet att få till en en fin komposition med flera foton.
Du behöver 8-12 st foton och från 2-3 st Wallie Design upphängningskit.
Fotovägg Stor  – Ger ett fantastiskt intryck och ger stora möjligheter att skapa något unikt och iögonfallande.
Du behöver 16-20 st foton och från 4-5 st Wallie Design upphängningskit. Köp här i vår webshop

Fotoväggen nedan med sommartema är storlek medium och 3 st Wallie Design upphängningskit har använts. 

 

Fotovägg resetema Öland svensksommar
  1. Välj design på din magnetiska upphängning

Nu kommer det roliga – välj dina designade magneter i vår webshop. Wallie Design har ett brett utbud av magnetisk självhäftande upphängning med både klassiska träkulor och ekologiska ullbollar i säsongens hetaste färger. Vårt tips är att våga kombinera både ull och trä och gärna lägga in någon färgklick som ger extra liv åt din fotovägg. Har du någon färg bland dina foto som du vill lyfta fram? Varför inte välja säsongens ECO Wool Minstgrön och kombinera med ECO Wool Granitgrå och stilrena träknappar? En nyhet är våra Små magneter för fotoväggar - stilrena i enkel design!
 

   

  1. Foto till din fotovägg

Ett tips är att börja titta hemma vad du har för foto. Har du kanske redan foto på barnen som ligger i någon låda? Eller har bröllopsfotona inte kommit upp ännu?

Om du inte har vad du söker hemma, så är det dags att framkalla foto till din fotovägg. Det fina är att framkallning av bilder ofta inte kostar många slantar, så passa gärna på att framkalla en mängd bilder i olika storlekar. För en sak är säker, har du många bra foto hemma så kan du vara kreativ och testa dig fram till en kombination av foton som gör dig glad där hemma.

Vill du göra en riktigt trendig och samtidigt Instagram-vänlig fotovägg? Ett tips är då att framkalla foto i matt utförande. Det blir en modern och superschysst look och samtidigt så minimerar du risk för "blänk" när du ska fota din vägg. Dela gärna med dig och inspirera andra på #walliedesign och #fotovägg.

 

Liten fotovägg Bohuslän med magnetisk upphängning från Wallie Design


 

  1. Sätt upp fotona på ett kick

Nu kommer det riktigt roliga – du ska skapa din fotovägg! Du har dina foto samt Wallie Design upphängningskit på plats. Som du kan köpa i vår webshop. Du har också sett till att såväl vägg som händer är rena. Nu kör vi igång!

Det finns flera tillvägagångssätt att få upp fotona på. Antingen är du den kreativa typen som testar dig fram. Du kanske börjar med att sätta upp ett foto i mitten där du har tänkt att ha mittpunkten i din fotovägg och sen arbetar du dig utåt med fler foto runt det första fotot.

Eller så är du den mer planerande personlighetstypen som gillar att ha en plan eller skiss. Kanske att du lägger ut fotona på golvet först, för att testa vilken komposition som blir bäst? Oavsett så har du några förenklade modeller nedan som du kan inspireras ifrån.

Har du svårt att bestämma dig? Ingen fara, du kan flytta runt fotona tills du blir nöjd.


Fotovägg mallar:

Fotovägg mallar


 

  1. Fotoväggen som utvecklas över tid 

Har vintern övergått till vår? Har din lilla bebis blivit en stor skoltjej?

Med fotoväggar skapade med Wallie Design magnetisk upphängning så är det superenkelt att uppdatera foton efter årstid eller efterhand som barnen växer. Du bara plockar bort den gamla bilden och sätter dit en ny med den designade magneten. Du kan också flytta runt magneterna så att du får ett nytt färgspel. Ett tips är att köpa hem säsongens senaste trendfärg och komplettera med dina övriga magneter. På så vis kan du förnya känslan där hemma på ett kick.
 
 

Fotovägg Bebis barn familj
  1. Dags att flytta?

Kanske ska du flytta? Eller är du bara sugen på att flytta runt lite där hemma? Oavsett anledning så är det alltid lätt att ta ner en fotovägg skapad med Wallie Design självhäftande upphängning. Det blir inga märken på väggen och du kan återanvända alltihop på nytt ställe.

Hur gör man? Du plockar enkelt mer magneterna och fotona ett efter ett och sedan tar du ner alla klistermärken. Antingen sätter du tillbaka klistermärkena där de satt när du köpte dem, eller så sätter du dem direkt på det nya stället i ditt hem. Om du tappat bort baksidan på klistermärket som fanns med när du köpte dem, så kan du alltid sätta dem på annan ren yta för att säkerställa att inte dam och smuts kommer åt klisterytan. Var alltid varsam med klisterytan så håller de längre.

Inga märken på väggen och både klistermärken och magneter kan leva kvar och skapa något nytt någon annanstans.


 
Blev du inspirerad? Följ oss gärna på @walliedesign för mer inspo!

Känner du någon som också vill hitta inspiration till sin fotovägg? Dela gärna vår film!

Våra postersmagneter köper du i vår webshop

 

 Fotovägg med sommartema som sätts upp utan ramar